Аз трудно се уча на търпение, но и вие не ми помагате! Що за простотия? Слагам този пост (един от многото подобни) с молба всички ПР акции и пишман спасители на Съни да мирясат! Аз умишлено се правя, че не забелязвам, но и вие не спирате!!!!! Всеки който се е опитал да си запише точка, ползвайки името му си знае...... Очаквам следващите спасители да се появят на бял кон и с гръмки думи". Това написа в

профила си във Фейсбук съпругата на алпиниста Боян Петров - Радослава Ненова, след като преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия направи реклама на хранителни добавки с твърдението, че те са можели да спасят живота на изчезналия в Хималаите алпинист.

Ненова бе категорична, че не е била попитана, нито пък е давала каквото и да било съгласие за използване името на Боян Петров.

"Това е пълна глупост. Когато ми казаха за този пост, аз реших да го подмина, защото това не е единичен случай. Нека обаче този случай послужи за назидание на останалите. Всички са наясно с моето мнение, включително и той (доц. Георги Иванов от УАСГ- бел.ред)", допълни тя. 

Радослава Ненова разказва, че и друг път хора са си позволявали да използват името на алпиниста за лични изгоди. Казва, че дори самата тя, не си позволява да говори от негово име.

Адвокат Свилена Димитрова пък обясни пред Нова телевизия, че потъпкването на моралните норми не е описано в закона. Въпреки че в България няма конкретен текст, нарушаването на обществените норми, тогава когато обществото е поставено под риск, всъщност е укоримо.

Отговорност може да се търси, но обикновено авторите на това деяние са добре прикрити технически в интернет и би било доста трудно да се стигне до тях, допълни юристката.