Сигналът за инцидента, който е станал на метростанция "Бели Дунав" в столичния жк "Надежда", е подаден в 8.02 ч.

На място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. Жената обаче не е била ударена от мотрисата, тъй като е паднала отстрани на релсите. Тя е с леки наранявания, уточниха за Дир.бг от СДВР.

От полицията не съобщиха дали става дума за опит за самоубийство или за инцидент.

Директорът на „Метрополитен” Стоян Братоев обаче заяви пред Дарик радио, че записите от камерите са прегледани и ясно се вижда как жената се засилва и скача точно преди да дойде влакът. По думите му тя е оцеляла, тъй като е паднала в канавката.

Казала е, че иска да се самоубива, затова е скочила. Метрото не е място за самоубийци. Метрото е транспортно съоръжение да вози хора, а не да скачат. Нищо не може да се направи. Има си правила, в случая са спазени. Вижда се на записите, че тя стои на перона и когато вижда, че влакът идва, се засилва и скача. Нищо не може да се направи. Дежурният не може да пази 100 човека, които са на перона", допълни Братоев.

Заради инцидента влаковете на метрото са били спрени за кратко, но не се е стигнало до натоварване и объркване в трафика.

През август м.г. 57-годишна жена опита да се самоубие, като се хвърли под мотриса в метростанция "Западен парк". Тя искала да скочи под метрото първо на станция „Ломско шосе”, но я спрели. Мотрисата отряза и двата й крака до коленете, като пострадалата бе откарана и оперирана в "Пирогов".