Около полунощ валежите ще спрат навсякъде и утре в часовете преди обяд на много места ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Около и след обяд отново ще се развие купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи ще има над цялата страна. Особено мощни и интензивни гръмотевични бури ще има над североизточните райони привечер и около полунощ, а през ранните сутрешни часове и преди пладне - над Югоизточна България и централните южни райони около планините.
Температурите утре и вдругиден сутрин ще са от 10 до 15 градуса, а дневните - от 18 до 24, в местата с интензивен валеж - по-ниски.

Без съществена промяна - неустойчиво, с краткотрайни валежи над цялата страна, на места следобяд придружени от гръмотевици и локални градушки, ще остане времето не само през почивните дни, но и до края на месеца. В рамките на следващите 6-7 дни стабилизиране на времето не се очертава.

В планините краткйотрайните превалявания ще бъдат чести и ежедневни. Температурите на 1200 метра надморска височина най-често ще са от 11 до 13 градуса.

По Черноморието, освен утре преди обяд, не бива да се разчита на подходящо за плаж време. Подобно на вътрешността на страната, там също ще бъде неустойчиво, с краткотрайни валежи и гръмотевици.