Снощи привърженици на "Атака" и протестиращи се замеряха с камъни и бутилки пред централата на партията на ул. "Врабча", която бе обградена от десетки жандармеристи и полицейски екипи. Осем души пострадаха.

"Никакви мирни протести няма, беше ужасна агресия. Това са групички от платени провокатори и криминални елементи", коментира по ТВ 7 Волен Сидеров.

По думите му, част от протестиращите били платени от "структурите на Румен Николов – Пашата и хора на Цветанов и Борисов". Те взели по 40 лева за участието в протеста.

Според Сидеров скоро ще се намерят хора, които ще потвърдят тази информация пред медиите.

Той обвини полицията, че не прави нищо и това е най-страшното.

"Има абсолютен заговор, при който МВР помага на престъпници и нарушители на обществения ред", коментира националистът.

Според Сидеров на нива началници в МВР, шефът на СДВР, зам.-шефът, шефовете на Първо и на Пето районно, директорът на дирекцията на полицията - всички били хора на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Вчера казах на вътрешния министър Йовчев, че ако не ги махне тези хора и той трябва да си ходи, защото не може да ги овладее", заяви националистът.

Според него няма такова нещо като мирни граждански протести.
Това бил камуфлаж, опит за реставрация "на ГЕРБ, на Костов, на Соломон Паси, на Кунева".

Преди два дни лидерът на "Атака" обиди протестиращи и журналисти с вулгарни думи и ги нарече поръчкови.

Чуколов: Чупят глави

Десислав Чуколов, депутат от Атака, обвини протестиращите, че са дрогирани, които чупели глави.

"Окървавиха разрешения протест на "Атака" от общината. Снощи Пашата беше отпуснал дозата. Те дойдоха с единствена цел да покажат, че Борисов ще държи кокала и няма да го пусне",
каза той.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова обясни обаче, че не са верни твърдения на Сидеров, че вчерашният протест на симпатизантите му е бил регламентиран и позволен от Столична община.
Той не е бил съгласуван.

Фандъкова апелира към гражданите, участващи в протестите, да се съобразят с определения в закона час за протест до 22 ч.

"Докато февруарските протести реанимираха "Атака", днешните протести, поради абсолютно различния си характер, социален състав и искания, са тази вълна, която отново ще постави на дъното партията", коментира пред БНР социологът Боряна Димитрова.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Изчерпа ли правителството кредита си на доверие?