Входът на сградата бе преграден от жандармерия. Униформените бяха със свалени щитове.

Живата верига не пречеше на общинските служители да влизат в сградата. Исканията на протестиращите обобщи Ивелин Вичев от Отворения обществен съвет. Той обяви, че хората настояват освен за оставка на общинските съветници и за оттегляне на върхушката на политическите партии от парламента.

В Народното събрание трябва да влязат нови хора, с морал, посочи Вичев. Той призова още бъдещият парламент да приеме закон за лустрацията, който щял да премахне мафията в страната.

Пред общината все още има и разпънати палатки. Те също бяха поставени с искане общинските съветници да подадат оставки. Кметът на Варна Кирил Йорданов вече се оттегли от кметския пост след серия от протести в града, на които недоволни варненци поискаха оставката му.

"В комисии влизаме, имахме няколко срещи с администрацията, но работите не вървят. Оказа се, че едната ръка не знае какво прави другата. Не се знае кой подписва договорите. Оказа се, че няма нито една санкционирана фирма от толкова години за некачествено асфалтиране или за извършване на ремонтни дейности. Положението е плачевно", коментира пред БНТ Борислав Димитров от Отворения обществен съвет.
 
Единият от основателите на своеобразния палатков лагер Младен Живков отново потвърди решението си да обяви гладна стачка:

„Исках тези безочливи хора да забележат хорското недоволство, затова съм излязъл на палатка. Разграничавам се от Марешки и всички долни партии, а съм организаторът на палатковия протестиращ лагер. Поставям условие - до 18 часа не са ли подадени оставките, обявявам гладна стачка”, заяви Живков пред bTV.