Летище София се тресе с уволнения и назначения, които текат едновременно. Служителите на аеропорта буквално са в неведение за масовите рокади, които се извършват, твърдят източници на Дир.бг.От Летище - София на изпратените им запитвания отричат да има масови назначения и уволнения.

Според източниците ни, през последните 10 дни близо 50 човека са отстранени от работа, а паралелно с това близо 60 са назначени веднага. Най-засегнати са продавачите в магазините на летището, като мотивът при тях е, че не отговарят на служебната характеристика, според която трябва да имат завършено висше икономическо образование, за да заемат тази длъжност. В този ред на мисли е интересно как те са постъпили на работа, след като сред съкратените има служители с по над 5-6 години трудов стаж, и дали това условие не e изникнало на по-късен етап като изискване.

Сега обаче разместването сред персонала е факт.

Рокадите идват в момент, в който стана ясно, че правителството ще финансира БДЖ с 224 милиона лева, които се очаква да дойдат от концесията на Летище София. Европейската комисия е дала разрешение за държавната дотация.

Изпратихме запитване до Летище София във връзка с рокадите сред персонала, а отговорът им е следният: Във връзка с постъпилите от вас въпроси, не се извършва масова рокада на служители. Сменените служители са единици и това е нормален процес при функционирането на всяка фирма.

Надяваме се сред освободените служители от Летище София да има отговорни хора, които са готови да ни потърсят и разкажат за казуса си.