Уволнения и назначения текат на Летище София

И всичко това се случва, след като отново се заговори за концесията на аеропорта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Летище софия е пълно с пенсионери които заемат ръководни и други отговорни длъжности.Оставени да доносничат и да правят своеволия.Млади хори с ценз и образование стоят без работа, а те държат пенсионери с пенсии и заплати.Защо спят институциите докога ще търпим.Ето затова можещите образовани млади хора напускат България.Трагедия

Предлагам отсега нататък за кметове само даскалици,за премиер само пожарникари или мутри,а за шефове на парламента.групи само вифаджии.Матеряла си го заслужава.

Само да напомня едно правило - че началниците в нормална институция или орган ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СА С ПО-ВИСОКА КВАЛИФИКАЦИЯ И ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ (и опит). Говоря за нормалните държави, разбира се, в България явно е точно обратното! За чистачка и продавачка изискват висше образование, но кмет може да стане всеки, дори и престъпник или учителка, тоест без свързано с работата образование!

Какво да се случи ,като на чело е просто ченге.Маха хора и си слага неговите да доностничат .Просто комунистическо мислене.

Всичките уволнения са по поръчка.Назначените от Московски,вече си имат Айрогара София като тяхна собствена и си правят каквото си искат.

Най-засегнати са продавачите в магазините на летището, като мотивът при тях е, че не отговарят на служебната характеристика, според която трябва да имат завършено висше икономическо образование, за да заемат тази длъжност.... Интересно за чистачки сигурно ще почнат да искат диплома от висше по химия и биология, че да могат да работят с препарати. само се моля някой да не се полакоми и за позициите на авиодиспечерите и РВД-то ...щото ако и там вземат да слага свои хора ще има паднали самолети. Няма такава държава

Поредното доказателство, че няма никакъв смисъл от висше образование...особено в България! Преди 2 седмици летях през летище София и ми направи впечатление, че жената която ми продаде два балона за детето ми беше доста начетена, дори си повдигна главата от книгата, когато влязохме в магазина.

Със цялото ми уважение, искам да поясня, че в магазините където оператор е Летище София, не се продават балони. Всички останали са наематели, и отговорноста си е тяхна.

Заплатата на чистачките е 1 000 лева. На продавачите е повече. На служители и шефовеоще повече. И чакате случайни попадения там - надаите се. Ще се трепят кои да хване службицата. Че то друго в държавата не остана...

Няма такъв филм, приятелю, жалко си излъган....Но то си е за твоя сметка...по-добре, не се изхвърляй неподготвен!

....,щом продавачките ще са с виШо ,тооо началниците ,с какъв ценз ще са??! Запитайте ,колко от началниците на всевъзможни дирекции,отдели и отделчета имат ценз ,дори за кафеджийка?!! Безобразия и произвол цари на летище София!

директорът на Софийското летище е с ВИФ,достатъчен ценз за заеманата от него длъжност,боже пази сляпо да прогледа

Смяна на персонал на летището - нормално. Сега ще дойдат други да се облажат и така целия народ някой ден ще се облажи.

Защо летището трябва да бъде дадено на чужденци на концесия и изобщо цащо трябва да се дава на концесия? Защото няма държава ли?

Защото в държавните фирми назначават и уволняват по поръчка. :) Иначе, можеш да провериш колко повече печели държавата без да си мръдне пръста от летищата във Варна и Бургас, чийто клиенто са в пъти по-довлни от софийските. :)

Как мислиш....дали държавата печели, колкото трябва от там....само можеш лекичко да се поинтересуваш...за каква сума става дума за Белград....около три - четири пъти повече от тази която искат за София, при 3-4 пъти по-малко пътници....

Не работят случайни хора. Едни наши хапнаха,сега е ред на други наши,а мотивът е за балъците.Ееее,много важно. Скоро ще и пуснат кепенците на тая жалка държава,а на оцелялото,ще му намерят цаката. И без това,матрЯлът не струва...

Ама май и ти си от материала.

Всеки работодател има правото да има изисквания към кандидата за работа, защо се чудите, че някои им иска образование, независимо, че някои ги наричат с простото продавачки в магазин/дюти фрий шоп или подобни, всъщност са си продавач-консултанти, само че преди да им съдите продавачките, поне се замислете, че не сте им чели длъжностната х-ка, която може да изисква различни умения, вербални, комуникативни, познания със специфичен софтуер, работа с доставчици, изготвяне на документи за счетоводството, материална отчетност ... езици и т.н. Не че е невъзможно и със средно човек да се справи, но диплома за висшето показва, освен надграждане на базата и желанието на човека да продължава да се учи, което говори много на един работодател. Защото един човек/работник/работодател или какъвто и да е специалист ще продължава да се учи цял един живот.

Значи Бил Гейтс не може да работи като продавач на летището … Те съвсем спокойно можеха да сложат и изискване да е Нобелов лауреат, но ги няма много-много в България. Подобни изисквания са абсурдни според мен.

Досега си мислех,че фармацевтите са единствените продавачи с висше,но явно кадровата политика на ГЕРБ е стигнала нови висоти. Съкращения,размествания и накрая-на всеки пост-наш човек,по възможност,"калинка".

Що бре друже, ще дадеш ли на детето си лекарство на неизучен фармацефт или фармацефт-любител, това че в аптеката продават и шампоани, не означава че в такова специфично заведение, не изисква специфични познания ...

Като гледам ти колко си учен,фармацеФте....

Кадровата политика на ГЕП се отанся само до продавачките на летището, но не и до депутатите им в парламента и до министър-председателя им, който със затруднения се оправя дори и с български език. Иначе жаргонния му изказ е съвсем свободен, но датам.

Tocno taka, vsicki ste pravi, bravo.

Не знам дали бе много уморена, но от говорителката дето дава съобщенията, нищо не се разбираше какво говори.

Висше икономическо образование за продавачка в дюкян (лавка) ........ малиии, втасахме я яко!

Е поне депутатите имат виШо. Може да е от военното училище, но е виШо.

zeddd

хаахаххахахаах изискване за висше икономическо образование, за да си продавач в магазин на летището. Подигравка...