Служителите на МВР заловиха убиеца на изчезналия на 14 юни Николай Йорданов на територията на София. Това е 31-годишният Адриан, който е бил познат на Николай, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Николай е водил съвсем нормален живот, водил е коректни отношения със своя работодател, семейството и приятелката си. Момчето се ползваше с много голям авторитет и доверие сред кръга на своите приятели и приближени, допълни министърът.
 
Адриан е роден в село Гложене и живее в столичния квартал „Овча купел". Той е женен, има дете. Убийството на Николай е извършено в апартамента му в кв. „Овча купел". Там Адриан е разфасовал тялото на Николай.

Мотивът за убийството е грабеж. Адриан е имал финансови проблеми, тъй като е безработен от една година, стана ясно още на пресконференцията, предаде Дарик.

Директорът на Института по психология на МВР комисар Неделчо Стойчев заяви, че Адриан е маргинален тип. Министър Цветанов разказа, че Николай и Адриан са говорили по телефона на 13 юни и се уговорили на 14-ти Николай да отиде в апартамента на Адриан. Там Адриан убил Николай и взел парите от оборота, които Николай носел със себе си. Сумата е между 1 000 и 2 000 лв. С откраднатите пари Адриан си откупил колата от автокъща, където преди два месеца я бил продал.

В квартирата си в „Овча купел" Адриан е разфасовал тялото на Николай. След това сложил частите от тялото в черни торби, които закарал със собствената си кола към Мизия. Тамоткраднал кофи за смет, в които сложил разфасованото тяло и го запалил, след което изхвърлил кофите в река Огоста. Изхвърлените кофи изплували, тъй като шлюзовете, които контролират нивото на река Дунав при Железни врата в Сърбия са били затворени и нивото на реката Огоста е спаднало.

Въпреки, че Адриан се опитал да заличи следите от убийството, служителите на реда открили капка кръв върху кърпа в апартамента в "Овча купел". ДНК-анализът на кръвта потвърдил, че тя е от изчезналия Николай. Адриан е бил подложен на детектор на лъжата и е направил пълни самопризнания за убийството. Използваното оръжие е нож, който е изхвърлен в река Дунав. Според разследващите Николай не е дължал пари на Адриан, каквато информация се появи първоначално.

  22-годишният Николай изчезна на 14 юни, след като бил на работа. Последно той е бил забелязан в района на жк "Овча купел", докато шофирал служебен микробус. При изчезването му в него е имало около 2000 лева - служебни пари.

На 22 юни бе открит служебният микробус, управляван от 22-годишния Николай Йорданов. Превозното средство се е намирало в района на Централна гара. Микробусът е бил открит близо до стария паркинг на автобусите в този район.

По същото време в река Огоста местен жител се натъкнал на човешки останки, поставени в кофа и пуснати във водата. ДНК експертизата доказала, че те са на Николай.

31-годишният Адриан е привлечен като обвиняем и е задържан с мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Продължава работата по случая.