В Пловдив автомобил с турска регистрация се озова в най-голямата пешеходна зона в центъра на града и предизвика притеснение и смут сред минувачите. Пострадали хора няма. Шофьорът вече е установен и ще бъде глобен.

Минути след 6.30 вечерта на 11 август автомобил с турска регистрация влиза през една от преките улици на главната в Пловдив, предава БНТ.

Шофьорът минава покрай десетки пешеходци преди да разбере, че е попаднал в забранена за коли зона.

"Този автомобил е излязъл поради факта, че навигацията може би го е изкарала там, нямало е препятствия, които да го спрат", каза заместник- кметът на Пловдив Йордан Ставрев.

Дежурните във видеоцентъра на "Общинска охрана" веднага забелязват нарушителя и изпращат на мястото патрулиращ екип. Колата вече я няма и затова е поискано съдействие от полицията.

През паважа на улица "Опълченска" достъпът до най-голямата пешеходна зона на Пловдив е напълно възможен.

"Да, масово влизат и обръщат на централната градска част, което застрашава живота на преминаващите", каза Красимир Ватинков.

От Пътна полиция са установили, че нарушителят е турски гражданин с адресна регистрация в Пловдив. Съставен му е акт за неспазване на знак, който указва участък затворен за движение на автомобили.