Със скандирания "Равни човешки права, ток, вода и храна", " Не на насилието, не на агресията" граждани се събраха на мирна акция пред НДК в столицата. Проявата бе в знак на солидарност с палестинския народ, предаде БНР.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Те бяха плътно обградени от полиция.

"Българска гражданка съм и съм тук да подкрепя палестинската кауза, тъй като Израел не за първи път напада Газа и постоянно разрушават абсолютно всичко. В момента е ситуацията в Газа става много опасна. Тама масово остават без храна, без вода, без ток, което, според мен, е нечовешко", каза участничка в митинга в подкрепа на палестинския народ.

Първоначалното намерение беше да се проведе шествие до президентството, но столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед за забраната му въз основа на становища на ДАНС и СДВР.

Снимка: БТА

По-рано през деня от прокуратурата съобщиха, че ще бъдат безкомпромисни при гарантиране обществения ред и сигурност и за защита правата и свободите на гражданите.

Във връзка с очакваните демонстрации в подкрепа на палестинците допълнителни мерки за сигурност на еврейските и мюсюлманските общности бяха въведени в Ню Йорк, Лос Анджелис и други градове в Съединените щати, както и в Европа.

Снимка: БТА

Пропалестинска демонстрация снощи в Париж завърши със сблъсъци с полицията.

Снимка: БТА