Малко след 12 ч. вчера в Първо РПУ в Пловдив е получен сигнал, че в къща в Куклен са открити телата на 55-годишни съпрузи.

При първоначалния оглед не са открити следи от насилие. Труповете са транспортирани за аутопсия, която да разкрие причините за смъртта.

"Нормално семейство, работещо, без социални проблеми. Имат две големи деца", коментираха съседи на починалите, цитирани от "Марица".

По случая е образувано досъдебно производство, като по неофициална информация семейството е починало от задушаване от печка на твърдо гориво, с която се е отоплявало.

Около 22 ч. пък в полицията в град Смолян е получен сигнал, че няколко часа по-рано - около 18.40 ч. в село Киселичево са открити мъртви възрастни съпрузи.

86-годишният мъж и 81-годишната му жена са намерени починали в къщата им. На място е изпратена дежурна оперативна група при МВР-Смолян, както и екип на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". 

При първоначалния оглед данни за насилствена смърт не са установени. Двамата починали са транспортирани в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян за извършване на аутопсия.

Водещата версия за причините за смъртта е замръзване, но това може с категоричност да кажем след извършване на аутопсията“, коментира окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, цитиран от Дарик.

В къщата е бил и синът на възрастното семейство, който е с психични проблеми, но е спасен. Било е въпрос на време и той да загине.

По случая е образувано досъдебно производство.