Протестиращи са затворили международен път Е-79 към Гърция, съобщава bTV. Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Кулата, на кръговото кръстовище след Полигона.

От едната страна са застанали протестиращи със знамена, а посред платното са оставили автомобил. Препречено е пътното платно в посока София и се е образувала километрична опашка. Трафикът в посока Гърция се пропуска периодично.

След това протестиращите смениха тактиката и започнаха да пропускат колите в посока София, но препречиха трасето в посока на южната ни съседка.

Малко по-късно от ОДМВР-Благоевград информираха официално, че движението по ПП1 Е-79 в района на Благоевград не е спряно и се регулира от присъстващите на място полицейски служители.

Продължава и блокадата на пътя Стара Загора-Хасково. Около 20 души от протестиращите изкараха нощта в импровизирания палатков лагер. Те се отказаха от намерението си да блокират автомагистрала "Тракия", но настояват да бъдат пропуснати да преминат през пътния възел и да влязат обратно в Стара Загора

"Вече трети ден сме тук, нашето единствено желание е просто да преминем през детелината на АМ "Тракия" безопасно, като знак на протест с исканията за оставка на правителството и на Гешев. Нямаме никакво намерение да блокираме АМ "Тракия ", обясниха пред БНТ протестиращите.

На демонстрацията и през двата дни имаше семейства с деца. Част от тях нощуваха на открито.

Заради блокадата, полицията отклонява движението към Хасково по обходни маршрути.