Протестът започна с блокиране на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски", предаде Агенция „Фокус“.

Недоволните скандираха "оставка" и "мафия". В района имаше засилено полицейско присъствие. По-късно ранобудните студенти се присъединиха към тези, които се бяха събрали пред СУ „Св. Климент Охридски” и заедно отидоха към Орлов мост.

На един издигнат плакат пишеше „Ранобудни студенти”. Преди да тръгнат натам, студенти казаха във връзка с декларацията, че това правителство е нелегитимно, криминално и няма да преговарят с него.

По думите им системата не работи и всички осъзнати граждани трябва да създадат нов обществен договор. Протестиращите казаха, че парламентът трябва да се разпусне и че полицията не ги охранява, а ги заплашва.

Шествието се отправи към Народното събрание. Група протестиращи, идваща от Министерски съвет, се присъедини към протестиращите студенти.Участниците в протеста развяваха български знамена, тупаха на барабани и скандират „оставка” и „много сме, силни сме”.

Част от протестиращите се разотидоха, а други тръгнаха към църквата "Света Неделя", където в 20.30 ч. хора се събираха, за да запалят по една свещ против надигащата се ксенофобия в България.

Затова призоваха по-рано във "Фейсбук" страницата "Свещ за човечност" група журналисти, блогъри и приятели, както са се представили организаторите на акцията.

Студентите в Пловдив блокираха движението по бул. „Цар Борис III Обединител”, после се насочиха към тунела по бул. „Цар Борис III Обединител”, като движението беше отцепено.

Шествието беше предвождано от два полицейски автомобила. Студентите раздаваха листчета с призив към всички граждани да участват в студентския протест тук и сега. На тях пишеше: „Окупация, оставка, предай нататък”.

Шествието на студентите в Пловдив приключи при паметника на Европа. Отстрани минувачите ръкопляскаха на участниците в протеста. Студентите благодариха на всички за това, че са се присъединили към тях.

Част от тях се прибраха в окупираната пета аудитория на Пловдивския университет, за да се опознаят с четиримата си софийски колеги, дошли да ги подкрепят, и да обсъдят бъдещи протестни действия.

Преди това шествието премина по бул. „Цар Борис III Обединител”, като движението беше отцепено от полицейски автомобил, шофиран от началника на КАТ „Пътна полиция” - Пловдив Радослав Начев.