В дом е настанена и 6-годишната им сестричка, съобщи БТА.

По първоначални данни сексуалното посегателство е ставало със съгласието на родителите. Предстои да се решава дали майката и бащата на трите деца ще бъдат лишени от родителски права.

След 24-часово полицейско задържане за разпити родителите бяха освободени днес и засега в рамките на разследването не са им повдигнати обвинения. Чужденецът, който около година е блудствал с децата, е обвинен по член 157 от Наказателния кодекс за сексуални действия с малолетни от същия пол, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Румяна Ирманова.

По думите й най-вероятно в сряда държавното обвинение ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
За това престъпление се предвиждат от 2 до 6 години затвор.

По данни от полицията, 63-годишният британец е осъден на 5 години затвор за същите престъпления в родината си. След като излежал във Великобритания 3 години от наказанието, първоначално пристигнал в село Стамболово, където се запознал с ромското семейство. Чужденецът плащал битови разходи на безработните родители, купувал подаръци на момчетата, които вземал през почивните и празничните дни във Велико Търново, където живеел.

Наскоро купил на семейството къща в по-близкото до Велико Търново село Водолей. Разследването продължава. Проверява се дали чужденецът е блудствал и с други деца, както и участвал ли е в педофилска мрежа.