32-годишният Кисьов е обвинен за това, че е причинил смъртта на 49-годишната Виктория Дянкова по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Убийството бе извършено на 8 април, около час след полунощ, в столичния ж.к "Красно село".

49-годишната Виктория и 52-годишният й приятел Стефан Недялков били в жилището му, разговаряли и слушали музика. В един момент на входната врата се позвънило. Когато домакинът отворил, видял, че пред него стои съседката, която живеела на долния етаж. Тя му направила забележка, че се чува силен шум. С нея дошъл и Мартин Кисьов, с когото тя живеела на семейни начала.

Първоначално Кисьов стоял скрит на ъгъла на стълбището и не издавал присъствието си. Изведнъж обаче изскочил и бързо се озовал пред вратата на апартамента. След това нанесъл удари с юмруци по главата и тялото на Недялков, който паднал на пода.

После Кисьов влязъл в чуждото жилище, за да се разправи и с Виктория. Когато я намерил, той й нанесъл жесток побой, като я удрял с ръце и ритал с крака по главата и тялото. После нападателят напуснал апартамента.

Пребитият Стефан успял да се изправи на крака и да отиде до приятелката си, която лежала на земята в една от стаите в безпомощно състояние.

Мартин Кисьов е причинил на жената множество наранявания в областта на главата и тялото, включително разкъсване на слезката, като е имало голям излив на кръв в коремната кухина на пострадалата. В същия ден жертвата починала в болница вследствие на нанесения й побой, допълват от прокуратурата.

По време на съдебните заседания, на които бе гледана мярката за неотклонение на Кисьов, стана ясно, че той е програмист и работи в голяма чуждестранна компания за високи технологии.

Срещу починалата и приятеля й пък били подавани десетки сигнали за нарушаване на обществения ред. Двамата често злоупотребявали с алкохол и нарушавали спокойствието в квартала.

Според Наказателния кодекс, ако програмистът бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 12 години затвор.