От bTV определиха като "възползване" от националния ефир изказването на Росен Петров, че става член на "България без цензура", докато интервюираше лидера й Николай Бареков.

Последва остра реакция и от продуцентската компания на Евтим Милошев и Любо Нейков - "Дрийм тийм", които обявиха, че ще потърсят правата си, нарушени с действията на водещия.

"Разграничаваме се от своеволните действия на г-н Росен Петров. Заявяваме, че изчетената в ефир декларация не е част от сценария, подготвен от екипа на предаването и не сме били предварително информирани за нея", заявиха от компанията.

Тази сутрин по bTV Любо Нейков коментира, че е обсъждан вариант предаването да бъде спряно по време на интервюто, но това не е направено, за да не бъде изтълкувано като цензура. 

В същото време самият Росен Петров заплаши от ефира на TV7:

"Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче".

Междувременно Николай Бареков също защити Петров, когото вчера покани за зам.-председател на партията си. Той попита кога bTV демонстрират двоен морал - когато атакуват достоен човек, изказал гражданската си позиция в ефир, или когато години се правели, че не забелязват двойните стандарти в редица предавания.

"Защо не се разграничихте от Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент
", попита лидерът на "България без цензура".