Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е приет в болницата, която доскоро управляваше. Той е получил хипертонична криза, съобщи Нова телевизия. Състоянието му вече е овладяно и Балтов е настанен в интензивното отделение по кардиология на спешната болница.

Вчера бе последният работен ден на проф. Балтов като директор на "Пирогов". Тази сутрин той написа емоционален пост във Фейсбук, който гласеше:

"Горд съм, че постигнахме толкова много за толкова кратко време в името на колегите и в името на пациентите. Остава обаче и ненаправено, за което имахме планове, но ми отнеха времето. Благодаря на всеки, който повярва, че с общи усилия може да преобразим "Пирогов" и да покажем колко съвременна и високотехнологична може да бъде болницата на народа! През изминалите малко над 4 години с екипа работихме почти денонощно, за да направим нашата болница по-добра. Денонощие след денонощие, усилие след усилие я изграждахме така, че да е по-модерна, по-европейска, по-сигурна за хората, които ни поверяват живота си. Днес "Пирогов" не е "Пирогов" отпреди 4 г. и това се вижда с просто око", написа той.

Балтов изказа благодарност към всички, които от началото на COVID "забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за човешки животи! Вие сте носители на ценности, което не са привилегия за всеки, и заслужавате огромно уважение и признателност".

"Историята помни достойните хора. Тези, които имат чисти сърца и работят за градивни и благородни каузи. Повече отвсякога съм убеден, че истинските герои, които ще се помнят в COVID историята на България, сте вие, за което ви благодаря! За мен беше чест през тези четири години да ръководя Институцията "Пирогов", завършва поста на проф. Балтов.