На 5 октомври т.г., около половин час след полунощ, на тел. 112 постъпил сигнал от 52-годишен таксиметров шофьор от Русе. Той съобщил, че клиент, на когото е отказал извършването на превоз, го е ударил с юмрук в лицето.

На място бил изпратен полицейски екип. При опит да бъде задържан и отведен до служебния полицейски автомобил, 38-годишният Валентин Й. от Русе разкачил пагона на униформата на един от полицаите и извадил радиостанцията, закачена на униформата му.

Впоследствие и в полицейското управление мъжът продължил да буйства - нанесъл удар с глава в лицето на един от униформените, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – четиримата полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На русенеца е повдигнато обвинение, но впоследствие е постигнато споразумение между него и прокуратурата, което съдът е одобрил.

Така 38-годишният мъж ще излежи присъда от 1 години и 6 месеца затвор при строг режим за причиняване на телесна повреда на гражданин и на полицейски служител, както и за закана за убийство на полицейски служители по повод изпълнението на службата му и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Деянията, извършени в условията на рецидив, по своето съдържание се отличават с изключителни цинизъм и дързост, уточняват от държавното обвинение.