През май т. г. известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца, предаде БГНЕС.

Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "задържане под стража". По-късно Стойчо бе признат за виновен.

Прокуратурата обаче протестира решението за условната присъда и настоя за ефективна - затвор за 40 месеца, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Окръжният съд счете прокурорския протест за неоснователен. Стойчо Каубоя също обжалва присъдата си.

При разпитите е станало ясно, че в деня на похищението към 8:30 ч. момиченцето си играело само на люлката до блока в градския център, а на пейката в съседство седял похотливият съсед.

Той почерпил детето с бонбон и след като отказало да го последва в дома му, той го задърпал силно за ръката и заповядал да върви с него. От шока и уплахата момиченцето даже не викало.

По-късно ужасеното дете разказало всичко у дома. Когато арестували Стойчо, в полицейската кола той признал, че е извършил голям грях и ако родителите на детето узнаят, ще го заколят.

Съдебно-психиатричната експертиза доказала, че клошарят не страда от психическо заболяване, но през юли 2012 г. е лекуван от алкохолна зависимост.

Районният съд е отчел чистото му съдебно минало, разкаянието и срама от извършеното посегателство. Окръжната инстанция също пощадила Стойчо с аргумента, че за постигане на целите на наказанието не е необходимо изолирането му от обществото чрез ефективното изтърпяване.

Новината за условната присъда – лишаване от свобода за 2 г. и 8 месеца с отложено изпълнение за 5 г. обаче родителите в района посрещнаха с възмущение.

Съседите му в блока не крият отвращението си от мъжа с вид на клошар, който водел проститутки в дома си и трупал вонящи боклуци.