Eфрейтор Валентин Димов в момента е в добро здравословно състояние, нашето момче има силен дух, възстановява се бързо. Очаквам до 2-3 дни да бъде изписан.Това съобщи пред bTV генерал Явор Матеев, който е главнокомандващ на пребития във Войводиново командос.

Казах му, че най-важното е да се абстрахира от ситуацията, сподели Матеев.

 

Ефрейтор Димов е участвал в операции и мисии зад граница, до края на месеца ще бъде произведен в "младши сержант". По отношение на конкретния криминален случай, мога да кажа, че всеки един можеше да е на негово място, каза още генерал Матеев. Дори и най-подготвеният човек, когато няма обективни обстоятелства да се защити, може да изпадне в тази ситуация. Смятам, че е честно и редно да оставим на спокойствие разследващите органи да установят детайлите около инцидента, коментира още той.

Според него държавата е направила необходимото за Димов да се възстанови и да е близо до семейството си.

Не съм давал устни или писмени забрани на никого за това как да се държи в конкретната ситуация, каза още генерал Матеев. Той допълни, че каквото е имало са си го казали, но не са присъствали на снощния протест.

В селото ще продължат мирните протести, продължава и събарянето на незаконните постройки в ромската махала, каза кметът на Войводиново Димитър Тосев.