Около 4,00 часа тази сутрин втора група български граждани от Израел пристигнаха на Летище София. Те бяха транспортирани отново с правителственият самолет "Еърбъс 319". 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на парламента Филиз Хюсменова и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещнаха рано тази сутрин втория самолет с българи. С втория самолет в България се прибраха 87 наши съграждани, според информация на НС, а според Министерство на външните работи те са 76. В самолета са пътували и 14 други граждани: 6-Румъния, 2-Австрия, 2-Италия, 2-Германия, 1-Гърция, 1- Израел.

Вчера вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел съобщи, че 68 български граждани - туристи и участници в медицинска конференция - са изявили желание да се качат на този полет.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков съобщи вчера, че евакуациите ще продължат, докато има български граждани, желаещи да бъдат изведени от Израел.

България е първата държава, която организира мисия за извеждане на хора от Израел след началото на ескалацията на напрежението в събота.

С първия полет бяха евакуирани 92-ма българи и един хърватин,  повечето от които са били в Израел на екскурзия. Сред тях обаче имаше и такива, живеещи постоянно в страната.

България предприема извънредни мерки във връзка с конфликта. Антитерористичните служби у нас са на крак. Проведени бяха две заседания на Националния контратерористичен център. 

Няма опасност за България по отношение на общите заплахи от терористична дейност, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след заседанието. Запазва се обаче рискът от проникване на членове на терористични организации чрез бежанските потоци в България, каза председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев.

Междувременно данните показват, че повече от 700 вече са убитите израелци от началото на нападенията на "Хамас" преди два дни.

Жертвите от палестинска пък страна надхвърлят 400. Има близо 5000 пострадали и то двете страни.