„До 3,30 сутринта 10 души бяха принудени да прокопават при тежки условия пътя, за да стигнат до един лидер на една организация. Този лидер държеше да бъде спасен лично от АПИ, най-вероятно от председателя. Този човек е жив и здрав, спасен, но техниката там е закъсала”, разказа вчера пред медиите директорът на "Пожарна безопасност" главен комисар Никола Николов.

Самият Петко Асенов обаче отрича да е настоявал някой от Пътната агенция да дойде, а просто някой да се отзове, за да разчисти пътя. Пред bTV със спътниците му са чакали 10 часа на пътя от Видин за Монтана.

„Ние бяхме там четири коли, в колата бяхме трима души. Аз не съм държал някой от АПИ да дойде, а някой да дойде и да почисти, за да можем да излезем. Ние бяхме в преспи от метър и половина”, разказа той.

Пълни лъжи са това. Не съм споменал никакъв ръководител. Бяхме изоставени. Никой не ни попита дали имаме вода и бензин”, допълни Асенов и пред Нова телевизия тази сутрин.

Той разказа, че е звъннал на 112 и оттам са го препратили към пожарната. В крайна сметка дошъл багер от Видин.

Петко Асенов, който е комисар по въпросите на ромската общност у нас, стана известен преди няколко години като автор на идеята за създаване на ромски спецотряди, които да бранят махалите от посегателства на националисти.