Тежката диагноза - тумор на пикочния мехур, е поставена на младата жена от Годеч през 2015 г., само две години, след като президентът Росен Плевнелиев награди фамилията с приза "Голямото семейство за 2013 г." на официална церемония. 

Велка е претърпяла 3 операции, като след втората заболяването се развива скорострелно. Няколко месеца по-късно туморът рецидивира и в други органи и части на тялото и тя се нуждаеше от 30 000 евро за лечение в клиника в германския град Хайделберг. 

Само за два дни хиляди добри българи подадоха ръка на болната Велка и необходимата сума за лечение е събрана, съобщиха годечкият в. "Актуален глас" и "България он Ер".

Очаква се до края на седмицата младата жена да отпътува за Германия. 

"Не очаквах толкова бързо да се съберат парите. По сметката ми има около 35 000 евро. Изследванията ми, направени в България, няма да бъдат признати там и ще ми направят нови. След това ще постъпя в болница, но не се знае след колко време ще бъда оперирана", разказа Велка Дойчинова. Тя очаква възстановителният период да бъде дълъг.

Съпругът на Велка - Красимир сподели, че той също ще замине за Германия, а след операцията ще се върне обратно в България, за да се грижи за петте им деца, с помощта на големия им батко и дядо им.

44-годишната майка благодари на всички добри хора, които "са отделили от залъка си, които не са купили нещо за детето си", за да помогнат на нея.