Снощи след 18.30 ч "Форд Фиеста" се блъснал в разделителната мантинела на на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и бул. "Тодор Александров" в столицата. Докато се опитвал да маневрира, шофьорът на колата ударил паркиран наблизо "Форд Кугър" и избягал от мястото на инцидента.

Полицаи, ангажирани с охраната на абитуриентския бал на училище, намиращо се наблизо, подали сигнал в оперативния дежурен център на столичната дирекция на МВР. Автопатрули засекли нарушителя. Няколко пъти с включени звукови и светлинни сигнали полицаите се опитали да го спрат, но той не се подчинил.

На кръстовището на бул. "Константин Величков" и ул. "Пиротска" патрулката засякла форда, но шофьорът пак се опитал да избяга и се блъснал в полицейската кола. При удара леко са пострадали возещите се в служебната кола полицаи. При задържането на нарушителя се включил още един полицай, ангажиран в обезпечаване на обществения ред в училищата за абитуриентските балове.

Шофьорът, видимо употребил алкохол, оказал яростна съпротива и се държал грубо и арогантно със служителите на реда. Установена е неговата самоличност - Н. П. (63 г.) от София. Последвалият алкотест показал, че мъжът шофирал след употреба на алкохол - дрегерът отчел 1,42 промила. Нарушителят отказал да даде кръвна проба.

Пострадалите при пътния инцидент служители са транспортирани в болница. Единият от тях - с комоцио, е настанен за наблюдение в клиника по неврохирургия, а колегите му, получили контузии по тялото, са освободени след медицински преглед.