Сигналът за раненото с нож момче е подаден малко преди 20.30 часа в полицията. 17-годишният ученик е открит със следи от нанесен побой и порезни рани по врата и гърба. Той е транспортиран в "Пирогов" и опериран по спешност.

Малко по-късно служители на СДВР са задържали петима младежи, на възраст между 14 и 19 години, заподозрени като извършители.

Комисар Маринов допълни, че продължава разследването затова дали нападението на бул. "Стамболийски" и побоят над другото 17-годишно момче около 20 ч. на ул. "Шипченски проход" са свързани, предаде "Фокус".

Агресията става все по-честа сред този тип хора. Подбудите са хулигански. Четирима от задържаните са известни на полицията за нанасяне на телесни повреди, грабежи, за притежание на наркотици, с тях работят местните комисии за справяне с престъпността на малолетни и непълнолетни", обясни директорът на СДВР.

По думите му наскоро някои от задържаните са участвали и друго сбиване.

При едно от лицата е открит телефон, откраднат 4 часа преди инцидента. Конкретното нападение е на фенска основа. По-скоро е търсен на повод да се извършат тези действия", уточни Младен Маринов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова допълни, че за побоя над момчето на бул. "Ал. Стамболийски" ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди.

Тя обясни как се е стигнало до самия инцидент според данните, които имат до този момент.

Разминали са се две групи хора. 5 лица, може да има и още, са извикали: „Само ЦСКА" и при положителен отговор са подгонили пострадалите впоследствие лица. Настигнали са ги много бързо", обясни тя.

По думите ѝ по тялото и врата на 17-годишното момче има множество наранявания и от юмруци, и от ритници.

След това нападателите са използвали и хладни оръжия, уточни Арнаудова, като поясни, че у две от тях са намерени брадви, по които е имало изсъхнала кръв. По думите ѝ има назначена експертиза, за да се установи дали тя е от пострадалото момче.