На 14 март на изхода за Асеновградско шосе пътни полицаи от Пловдив спрели за проверка за обезопасителни колани автомобил „БМВ Х6”, управляван от Ангел Рашков. Установено било, че внукът на Цар Киро шофира без книжка, тъй като тя му бе отнета заради използвана фалшива диплома за основно образование за издаването й.
За да не бъде санкциониран, Ангел Рашков подхвърлил банкнота от 20 лева в полицейския автомобил, след което бил арестуван.

Днес защитата му пледира за снизхождение заради младостта му и поиска промяна на мярката за неотклонение, тъй като Ангел бил сирак, но същевременно и глава на семейство. Апелативните магистрати обаче прецениха, че младежът е проявил особена дързост да нарушава закона, докато е в изпитателен срок по предишна присъда от Старозагорския окръжен съд, заради незаконното вземане на шофьорска книжка.

Според магистратите в резултат на това е налице реална опасност той да извърши друго престъпление. Мярката е окончателна и не подлежи на обжалване. Ако Ангел Рашков бъде признат за виновен, го очакват до 10 години затвор. 

Тази сутрин и самият Кирил Рашков се яви пред Пловдивския окръжен съд, където обжалва ефективната си присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за това, че в село Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова. Рашков поиска да бъде оправдан и заяви пред магистратите, че не се чувства виновен. Съдът ще се произнесе в законовия едномесечен срок.