От пресцентъра на МВР първоначално съобщиха, че жената е 20-годишна, но по-късно от ВМА, където е била откарана, заявиха, че тя е била на 30 г. От полицията и болницата се разминаха и за етажа, от който е скочила тя - според едната информация от 7-ия, според другата - от 6-ия. 

От ВМА уточниха пред "Фокус", че близо два часа след скока от прозореца на дома си жената не е била открита, като през това време е измръзнала и е получила е хипотермия. Постъпила е за лечение с много тежки травми, несъвместими с живота, с вътрешни кръвоизливи и тежко обгазяване от пожара. Лекарите са се борили за живота й в продължение на повече от два часа, но не са успели да я спасят. 

Най-вероятно пожарът е причинен от електрически уред.

По-спокойна новогодишна нощ в "Пирогов"

За 24 часа през спешните кабинети в "Пирогов" са преминали 378 души, като 46 от тях са били приети за лечение. Дежурството в новогодишната нощ е било сравнително спокойно и няма тежко пострадали от пиратки. Това съобщи на брифинг зам.-директорът на лечебното заведение д-р Стоян Сопотенски, цитиран от БТА и БНР.

Само трима души, пострадали леко от пиратки, са потърсили помощ в болницата, не се е наложила хоспитализация на нито един от тях.
Повечето пациенти са със заболявания, свързани с кървене от храносмилателния тракт. Четирима души са имали проблеми заради преяждане. Седем души са
били с порезни рани. Шестима са в токсикология след злоупотреба с алкохол, сред тях са и две 14-годишни момичета, едното от които е с алкохолна проба над два промила.

За цялата 2013 година лекарите в "Пирогов" са прегледали общо над 224 000 души като 44 000 от тях са били приети за лечение.

През болницата, в която е единствената детска хирургична клиника, за 2013 г. са преминали и 1443 деца на възраст до 1 година, 2019 малчугани - от 1 до 3 години, и 6278 пациенти между 3- и 17-годишна възраст.