Епицентърът е бил на 20 километра югозападно от София. В 23.30 снощи също е имало слаб трус с магнитуд 2 по Рихтер. И четирите земетресения не са нанесли щети.
Земен трус с магнитуд 2.8 по скалата на Рихтер е регистиран в 10.08 минути, съобщиха от МВР. Епицентърът на труса отново е около Перник - на 25 км югозападно от София. По-късно в 12.43 ч. имаше нов трус с магнитуд 2.6 по Рихтер.

Вчера силен вторичен трус разлюля отново района на Перник и София в 00,59 ч. Той е бил с магнитуд около 4. Трусът е усетен в Благоевград, Самоков, Кюстендил и Монтана.

Сеизмолози предупредиха, че леки вторични трусове може да има още седмица,

Късно снощи в пернишкото село Дивотино бяха докарани фургони за хората, чиито домове са необитаеми след силния трус на 22 май. Селото е най-засегнатото в областта от силното земетресение. Очаква се днес там да бъдат разрушени напълно две от къщите. Те са потенциално опасни след трусовете.
В Дивотино почти няма къща без материални щети. Повечето домове са с паднали комини, потрошени покриви и напукани стени.
Зам.-министър Димитър Георгиев разпоредил да бъдат докарани още фургони за селата Мещица и Дивотино, както и за Перник.

Председателският съвет на Общинския съвет в Перник реши гражданите да бъдат освободени от такса за издаване на удостоверение за данъчна оценка на имота, необходима като част от документите за подаване на заявления за обезщетения.
Хората са освободени и от задължението да представят документ, необходим за данъчна оценка.
Община Перник служебно ще издаде такива справки за всички, подали заявление за възстановяване на щетите от земетресението с магнитуд 5,8по скалата на Рихтер през нощта на 22 май.  

Разпоредили сме - всички налични полицейски патрули, когато има подобно земетресение, с включени светлини и по мегафони да съобщаватофициалната информация, която ще се издава от Института по геофизика, обяви вчера премиерът Бойко Борисов.