Случаят с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов придоби пълен обрат. Минути след като изтече видео, което свидетелства за симулация от страна на журналиста за претърпяно насилие, заподозрените бяха освободени, а "Нова Броудкастинг Груп" обяви, че ще потърси сметка от продуцента на тв предаването Джуди Халваджиян.

Първо Районният съд във Велико Търново пусна на свобода двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на репортера. Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието.

Говорителят на районна прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай. В съдебната зала бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, които показват как журналистът сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Минути по-късно от "Нова Броудкастинг" разпростарниха следното съобщение: "В контекста на събитията, свързани с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки, че "Господари на ефира" е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента"