Благодаря на колегите и приятелите, които ми звънят. Добре съм. Възстановявам се след случката. Това каза пред Нова тв репортерът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, който вчера бе нападнат от трима души в склад във Велико Търново.

Двама от извършителите на нападението са били задържани още вчера.

"Двама души са с мярка за неотклонение 24 часа, като работата по доказването на престъпната им дейност продължава", съобщи старши комисар Димитър Машов от МВР - Велико Търново.

Върбанов направи изказване по случая и пред БНТ. "Все още усещам болки в ръката и главата. Заедно с моите оператори отидохме във въпросния склад, тъй като той продължава да работи и тези храни се продават. Искахме да питаме управителя дали е над закона и тогава последва агресия. Операторът беше изхвърлен от склада, а аз бях заключен вътре. Когато продължих да снимам с телефона това, което се случва, управителят и двама негови служители буквално ме изхвърлиха навън върху бетонова площадка и така се получиха нараняванията. Чух реакцията на премиера и му благодаря, но предният път, когато през 2010 г. ме нападнаха с чук, глобата за изръшителя беше 1000 лева", разказа Димитър Върбанов.

Това е второ нападение срещу Върбанов, след като през 2010 година го бяха ударили с чук по главата. В случая той е атакуван, тъй като продължава да подава сигнали в прокуратурата и Агенцията за безопасност на храните за нарушения в един и същи склад във Велико Търново.

След като преди 2 години предаването подава сигнал в полицията, в склада последва проверка от страна на прокуратурата на Агенцията за безопасност на храните, където са открити над 7 тона храни с изтекъл срок на годност, както и етикети, принтери за преетикетиране и препакетиране на стоките и вкарването им в търговската мрежа.

След тази проверка още на следващия ден репортери на "Господари на ефира" установяват, че складът отново продава стоки с изтекъл срок на годност.

Проверката показва, че в рамките на склада има скрито с палети помещение. След втори сигнал, прокуратурата прави втора проверка. С откриването на втория склад храните с изтекъл срок на годност вече стават 15 тона. Въпреки обещанията, че складът ще бъде затворен, това не се е случило, което става причина за новото разследване, при което репортерът Димитър Върбанов е нападнат от служителите на склада.