Това каза по БНР градският прокурор на София Николай Кокинов във връзка с обвиненията срещу Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари и документни измами.

До този момент г-н Павлов не ни е сезирал, че някой от наблюдаващите прокурори е внесъл обвинение, след като е взел подкуп. Неоснователно и несериозно е да се самосезираме. Който иска нещо да каже, да го поднесе в писмен вид с аргументи, всичко друго остава в сферата на клеветите. Ако колегата прецени, че е обект на клевета, може да потърси правата си в съда, коментира Кокинов. 

Той посочи, че в рамките на една проверка ще разгледат истинността на записа, който бе публикуван, защо се разпространява, кои са участниците в него, манипулиран ли е и т.н.
Миналата седмица в. "Преса" публикува запис със скандални изявления на Павлов за това как очаква вътрешният министър Цветан Цветанов да повлияе на следствието и прокуратурата да прекратят разследването.

Вчера постъпи в деловодството и сигнал от г-н Тошев (главен редактор на "Преса"), каза още Кокинов. В рамките на една проверка ще разгледаме истинността на записа, добави той.

Ние не сме искали СРС по отношение на господин Павлов. Очевидно се касае за някакво частно подслушване. Най-малкото, може да се установи дали записът е манипулиран. Очевидно е, че той е частен, тъй като, повтарям, ние не сме го поръчвали, заключи градският прокурор на София.

По-късно днес, помолен да коментира повдигнатите обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, премиерът Бойко Борисов каза, че не коментира, когато прокуратурата работи, предаде БТА.