Днес Районния съд в Несебър гледа мярката му за неотклонение, след като на предишното заседание по делото се оказа, че младежът страда от тежко ендокринно заболяване, високо кръвно и глаукома и беше пуснат от ареста.

Магистратите разгледат назначената съдебно-медицинска експертиза, която трябва да покаже дали Николов може да се лекува в ареста. Според експертите състоянието му води до внезапни изблици на гняв и често изпадане в свръхемоционално състояние. Той трудно понасял студа и горещините, имал високо кръвно, както и глаукома. Състоянието му можело да се влоши в ареста, но не му пречело да шофира, съобщи bTV.

Ден преди инцидента излязъл от болница, подчерта защитата.

Николов дойде в съда заедно със свои роднини и заяви, че не е могъл да открие пострадалите, за да им се извини. На журналистически въпрос извинява ли им се чрез медиите, той отговори:

"Да, извинявам се! Грешката е голяма, не беше умишлено, просто в момент на уплаха така съм реагирал".

Лелята на Тодор също се извини от негово име и заяви, че постъпката му не е почтена. Казала му е, че това, което е направил, не е хубаво.

Майка му пък коментира пред "24 часа", че той реагирал така, защото се стреснал много, когато водачката на слепите словаци ударила с ръка по колата му. Както се видя и от видеото с инцидента обаче тя е реагирала така, след като той ги бутнал и едва не ги прегазил.

Прокуратурата му повдигна обвинение за това, че при управление на „Мерцедес“ блъснал незряща пешеходка (51-годишна гражданка на Словакия) и излязъл от управлявания от него автомобил, след което нанесъл удар с лявата си ръка в лицето на друг пешеходец (57-годишна гражданка на Словакия - водачката), като скочил в движение и оставил без непрекъснат контрол при включен двигател автомобила. Побоят е бил нанесен безпричинно, подчертаха от прокуратурата.

Оказа се, че блъсната сляпа жена е съпруга на известния словашки певец Мариан Банго, който също не вижда.

Инцидентът беше заснет от видеокамера.