Невиждан порой се изсипа над Варна. Проливният дъжд продължи около час и се изсипа огромно количество вода. В рамките на час и половина са паднали 71 литра на квадратен метър, което е повече от месечната норма. Движението по основни кръстовища и булеварди беше парализирано и се стигна до огромни задръствания, отказаха и светофарите.

Хората недоволстваха от запушената канализация. Шахтите не успяха да поемат огромното количество вода и улиците бързо се превърнаха в реки, което пък предизвика големи задръствания по основните булеварди в града.

71 литра на квадратен метър се изсипа над Варна, движението бе затруднено

Снимка: БТА

Автобусите на градския транспорт се движеха със закъснение. В пожарната с получени около 40 сигнала за наводнени приземни помещения, гаражи и обществени сгради. Сред тях са 3 детски градини и един трафопост в града, АГ болница. Екипи на общината, пожарната и ВиК работят по отводняването на сградите.

Пожарната се е отзовала на няколко сигнала за паднали дървета.

На територията на Община Аксаково се е извило нещо като тайфун и е имало отнесени покриви на къщи, информира за NOVA областният управител на Варна Стоян Пасев.

 Заради дъжда имаше проблеми с няколко влака.

От БДЖ потвърждават, че има един бърз влак, който е в принудителен престой заради дъжда. Той е тръгнал е от Варна за Пловдив и още на излизане от морската ни столица е спрял заради наводнен релсов път.

Друг влак, от София за Варна, престоява в Езерово.

Четири влака, два пътнически и два бързи, изобщо не са тръгнали от Варна този следобед.

Тепърва ще се види дали има нарушена инфраструктура

Снимка: БТА

Все още не е ясно дали има поражения по инфраструктурата.  Това ще бъде преценено, след като спадне водата. Няма сигнали за пострадали.

Няма нищо по-хубаво от лошото време

Снимка: БТА