При огледа на щетите той поиска от община Златарица до четвъртък да внесе проект за укрепване на моста, прекъснат от поройните валежи, в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.  Цветанов обсъди възможностите с местната полиция и жителите на селото как най-бързо да се възстанови срутения мост и да се намери друг временен изход, за да могат да си тръгнат гостите на селото и работещите да излязат с колите си и да отидат на работа.

Държавата ще изпълни своите ангажименти, за да са спокойни хората. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Той разговаря с хората, останали от другата страна на полуразрушения мост. "Веднага след като река Бебровска се е поуспокоила, колегите са започнали прочистване на коритото и ситуацията към момента е овладяна", каза Цветанов. Министърът увери, че няма да има проблеми с водоподаването и електрозахранването.

Кметът на общината ще направи проект, който още идната седмица ще бъде разгледан на извънредно заседание на комисията за борба с бедствията. Тя ще определи размера на средствата, неободими за възстановяването на пътната инфраструктура.

Запитан за възможността пострадалите семейства да получат обезщетения, вицепремиерът посочи, че социални служители трябва да посетят селото и по тяхна преценка пенсионери и безработни ще могат да получат по 325 лв.

Вечерта на 24 май река Бебровска придойде в резултат на обилните валежи и заля десетина къщи в селата Дедина и Росно и разруши част от мост в с. Сливовица. Наводнените къщи бяха отводнени от екипи на Пожарна безопасност и защита на населението, ОДМВР – Велико Търново и група "Спасителни дейности" – Горна Оряховица. Пострадали хора и животни няма. Всички водоеми на територията на област Велико Търново са под непрекъснато наблюдение. Полуразрушеният мост в с. Сливовица е в процес на монтиране понтонно съоръжение.

Интензивно вали днес в почти цяла България. Обявен е жълт код за 19 области. Особено силен е дъждът в Западна България. В Пернишкия район не
спира да вали обилно, което допълнително усложнява живота на пострадалите от земетресението хора. Голяма част от тях живеят по колите си и във фургони.

В Перник вече са доставени 50 палатки и 15 фургона, които са раздадени на бедстващи граждани, съобщи областният управител Иво Петров. Днес се очакват още шест фургона, уточни заместник-кметът Станислав Владимиров, цитирани от БТА.

По спешни и неотложни работи в Перник работят 55 комисии, съобщи заместник-кметът по строителство арх. Михаил Михайлов. Във всяка комисия участват строителна фирма, представител на Камарата на инженерите и експерт от отдел "Строителство" в общината.  Седем хабилитирани специалисти е изпратил Европейският политехнически университет. Приоритетно се оглеждат сградите, които събрат много хора - детски градини, училища и др. Където по преценка на комисията е възможно да се направи ремонт, строителната фирма влиза веднага, обясни арх. Михайлов. Обектите, чието функциониране не е свързано с масово събиране на граждани, временно се затварят и се прави количествено-стойностна сметка.

Жилищните сгради се оглеждат от четири комисии от експерти и оценители. Проблемни са сградите, където е пренапрегната проектната част - правени са пристройки, надстрояване и др., обясни арх. Михайлов. По думите му същото се отнася и за сгради, в които с години е имало течове в мазето. Това е довело до проблеми в основите и поява на пукнатини. Арх. Михайлов призова перничани да оправят течовете.