В събота при обход в ж.к. „Студентски град”, автопатрул от Седмо РУ се намесил при саморазправа между двама водачи.

След пътно-транспортно произшествие на ул. „Проф. Атанас Иширков” между товарен „Ивеко” и лек автомобил „БМВ 535 Д”, шофьорът на колата отправил закани, заплахи и удари към другия водач.

Патрулиращите полицаи се опитали да предотвратят конфликта. Буйстващият шофьор на БМВ-то обаче отказал да представи документите си на униформените служители и нанесъл няколко удара в лицето на единия от тях.

Нападателят - 45-годишен турски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в страната, с адресна регистрация в София, е бил задържан в Седмо РПУ, а пострадалият полицай - откаран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ и настанен за лечение с фрактура.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура турчинът е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Той е оставен за 72 часа в ареста, след което Софийският градски съд е определил мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Разследването продължава.