Мъжът се е прострелял с пистолет на улица "Косово поле" в близост до Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография и до детска градина. По информация на БТА той е използвал личното си оръжие, което е законно притежавано.

Около 12 часа Чолаков влязъл в БМВ-то си, насочил пистолет в главата си и натиснал спусъка, разказаха продавачките в магазина, пред който е паркиран автомобилът, съобщи БНТ. На мястото пристигнаха баща му и брат му. Двамата не са могли да обяснят пред разследващите евентуален мотив за самоубийството. Най-вероятната причина мъжът, който работел като охранител, да посегне на живота си е лична драма.

По-рано днес в недостроена сграда в 6-ти микрорайон на столичния квартал "Люлин" бяха намерени човешки кости и част от череп. Сигналът е бил подаден на телефон 112 от случаен минувач.

Полицията работи и по разкриването на убийството на 40-годишния бизнесмен Драгомир Бицов, който бе открит днес застрелян в къщата му в столичния кв. "Горубляне". При първоначалния оглед не са били открити следи от насилие. При аутопсията обаче съдебният лекар установил, че мъжът е застрелян в главата, съобщиха от МВР.
Бицов не е криминално проявен. По неофициална информация той е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. "Козлодуй", както и няколко заложни къщи.