На 26 юни м.г. в столичното Седмо РПУ се явил столичанин, който се е оплакал, че има липси в банковата му сметка. Потърпевшият обяснил пред полицаите, че сумата възлиза на 570 200 евро. Криминалистите установили, че измамниците са 62-годишен от град Завет и 41-годишен от Димитровград, живеещ в София.

Оказало се, че на 19 март миналата година в столична банка двамата, представяйки фалшиво пълномощно пред банков служител, изтеглили парите. На пълномощното бил придаден вид, че е подписано от собственика на сметката и заверено от нотариус.
Справка в полицейските регистри показала, че 41-годишният мъж е известен на полицията за множество извършени измами и осъждан за кражба и измама.

След доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура по-възрастният измамник е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 22 февруари обвинение е повдигнато и на съучастника му, но до момента той се укрива от полицията и е обявен за общодържавно издирване. Разследването продължава.