Това заяви самият Найденов по повод конфискуваната пратка на ГКПП Кулата, цитиран от БТА. Той коментира още, че Агенцията по безопасност на храните е мобилизирала всичките си сили за засилване на контрола не само по морето, но и на граничните пунктове заради зачестилите случаи на внасяне на негодни храни. Инспекторите по храните ще дават 24-часови дежурства.

Тази нощ свинските глави и карантия са били превозвани в няколко буса. При проверката на граничния пункт инспектори по храните са установили, че продуктите са без необходимите съпроводителни документи. Месото е бракувано и ще бъде унищожено на екарисаж. На нарушителите е съставен акт.

На 11 юли служители на полицията в Хасково конфискуваха над 7000 кг контрабандни месо и кашкавал с нередовни документи. Оказа се, че в престъпната схема е участвал и граничен полицай. Продуктите са били превозвани в две коли, спрени на ГКПП "Капитан Петко войвода" на път за Свиленград. Митничарите открили 7037 кг овнешко, пилешко и телешко месо и кашкавал с нередовни документи, липсващи товарителница и ветеринарно медицинско свидетелство от изпращатата страна. Част от месото бе недекларирано, а друго - с изтекъл срок на годност.