"Категорично пазарът в "Младост" 1 остава на мястото си, никой няма да го мести. Хората могат да са напълно спокойни", съобщи Мария Илиева, народен представител и кандидат за кмет на района от местна коалиция ГЕРБ/СДС. След редица проведени разговори, тя е получила уверението на главния архитект на Столична община, че до няколко дни ще бъде прекратено производството по запитването на собствениците на имота за промяна на статута му от пазар на жилищна сграда. Те са се отказали от намеренията си писмено, разкри Мария Илиева и допълни, че вече няма повод нито за притеснение от гражданите, нито за политически спекулации по темата.

 Мария Илиева подчерта, че е изключително важна комуникацията и сътрудничеството с гражданите.

"Предлагам заедно с хората да създадем Обществени съвети от граждани - представители на "Младост", които да участват във взимането на решения за района, както и да има граждански контрол в работата на общината", каза Мария Илиева. Според нея за успешното развитие на Младост е изключително важно жителите да участват в работата на районната администрация, да има активна комуникация с тях и прозрачност. Обществено управление в "Младост" ще осигури спокойствие на хората, че нищо не се прави зад гърба им и ще им даде възможност да решават какво да се случва пред домовете им, в квартала им.

Мария Илиева ще работи активно и за осезаемо подобряване на работата на районната администрация и осигуряването на гъвкаво и ефективно обслужване на гражданите. Освен за създаването на дигитална община, с много повече електронни услуги, целта й е да се гарантира лесен достъп до информация и услуги. Освен това тя планира да има представител на общината, който да бъде определен от жителите на кв. Горубляне и да работи на място, в квартала.

"Общината е създадена да служи на хората и аз гарантирам, че тя ще работи бързо, ефективно и прозрачно, в полза на жителите на район "Младост", каза Мария Илиева. Общинското управление и подобряването на работата на районната администрация са част от приоритетите в програмата й за бъдещето на "Младост". Тя е очертала 10 различни насоки, в които ще работи активно, за да стане районът по-добро място за живеене.