Много срамно изказване и много срамно поведение. Протестът на майките е нажежен допълнително от този проблем, но в основата си проблемът е свързан с невъзможността на хората с увреждания да водят нормален живот. Това каза в сутрешния блок на Нова тв омбудсманът Мая Манолова, коментирайки ситуацията около исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Както е известно, пред дни той каза по повод майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

"Проблемът с Валери Симеонов може да бъде решен от самия Валери Симеонов, от коалиционните партньори или от Бойко Борисов. За мен като омбудсман поведението и изказването му са срамни - от тук нататък решението е на политиците. Аз моята работа съм си я свършила - докарала съм законопроекта до парламента и той ще бъде приет", каза още Мая Манолова.

Според нея най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да бъде партийно оцветен. Така Манолова коментира твърденията, че тя, лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът Румен Радев стоят зад протестите на майките на деца с увреждания с цел да свалят правителството.

"Тези твърдения са абсурдни, добави Манолова. - Аз съм с майките от първия им протест. Тези протести са многоцветни като дъгата, защото заболяванията не са леви и десни. Разчитам на съвестта на партиите да не се опитват да смачкат по този начин този протест. От всички страни на политическия спектър трябва да спрат да се гаврят с нещастието на хората с увреждания."

"Моята цел е абсолютно ясна - приемането на законите, които майките искат. Това е, за което натискам, за което се боря. Защото хората с увреждания в България са натикани в ъгъла, онеправдани са, а тези закони ще започнат реформата в тази толкова важна сфера", посочи още Манолова.