Залавянето на двете животни е станало въпреки съпротивата на присъстващите там представители на организации, които защитават бездомните кучета.
Кучетата от парка в "Редута" ще бъдат настанени в приюта в кв. "Сеславци", за да се установи дали са агресивни.

Два екипа издирваха кучетата в района на инцидента. Работата им продължава и в другите паркове на столицата, съобщи БТА. Други три бездомни кучета са били заловени от парка на Военната академия, като предстои да бъдат обработени и кастрирани.

89-годишният гражданин, страдащ от деменция и обявен за издирване от роднините му, беше открит в безпомощно състояние в парка в столичния квартал "Редута". Пострадалият човек се казва Христо Панков. Той е настанен в "Пирогов", където му предстоят операции за възстановяване на двата му крака. Вероятно ще се наложи да бъде направена кожна пластика, заявиха по-рано днес от  болницата. Предстои отново раните му да бъдат обработени, прилага му се антибиотична терапия.

Кметът Йорданка Фандъкова обясни на заседание Столичния общински съвет, че поддържа връзка с лекарския екип и се информира за състоянието на човека.

Фандъкова припомни, че от началото на годината са заловени и обработени 1720 бездомни кучета от екипите на "Екоравновесие".

Днес общинският съвет отхвърли предложението на съветника от ВМРО Ангел Джамбазки в дневния ред на всяко заседание първа точка да бъде за бездомните кучета. Политиката на общината за борбата с бездомните кучета е катастрофа и пълен провал. И това го доказа с поредния изяден жив човек в града, каза Джамбазки. Желю Бойчев - председател на групата съветници от БСП, поиска по време на заседанието на общинския съвет да се създаде кризисен щаб по проблема с бездомните кучета. Петър Москов от "Синята коалиция" заяви, че мерките, които са посочени от общината, не помагат за решаването на проблема, който засяга сигурността на хората.
Кметът отговори, че програмата на общината включва мерките, разрешени от българското законодателство. По-рано днес Фандъкова заяви пред БНР, че ще настоява за някои промени в законодателството, които да определят по-бързо дали едно куче е агресивно. Тя добави, че трябва да има национална програма, която да обхваща всички общини.

До 3 юли общината ще приема офертите на кандидатите за строителството на нов приют за бездомни кучета край Горни Богров. Срокът за строителството му е три месеца. Приключила е работата по промените в Закона за защита на животните. Исканите от общината мерки са грижата за бездомните животни да става само в домовете на осиновителите им, а не както е и сега - на улицата.
Другата промяна е в комисиите, преценяващи агресивността на кучетата да има само експерти - ветеринари.