По думите му ръководството на СДВР е показало неотстъпчивост в политиката си спрямо полицаите, извършващи престъпления и през 2012 г.

Йорданов отчете намаляване на престъпността с около 9 процента през миналата година и увеличаване на разкриваемостта на престъпленията с три процента.

В София са регистрирани общо 23710 престъпления. Близо 60 процента от тях са кражби, става известно от отчета на СДВР. Кражбите на автомобили заемат малко под седем процента от всички регистрирани престъпления, а грабежите - около пет процента.

Умишлените убийства в столицата са се увеличили с пет процента през 2012 г. спрямо 2011 г., отчитат от СДВР. От извършените 23 умишлени убийства, разкритите са 20, заявяват от полицията.

От "Охранителна полиция" са участвали в опазването на обществения ред при 6828 мероприятия в София. Политическите прояви са били с 18 процента повече през миналата година спрямо 2011 г., а протестите са били със 107 повече.

Комисар Йорданов заяви, че от СДВР са сформирали мобилни групи, които ще работят по сигнали за купуване на гласове при предстоящите избори.
От дирекцията са участвали и в консултации със представители на прокуратурата и ДАНС за да могат да работят по-бързо за разкриването на престъпленията, свързани с изборите, добави Йорданов.