Инцидентът е станал на около 100 метра преди разклона за град Стражица.

Челно са се ударили два леки автомобила със софийска регистрация – „Смарт” и „Лада”, след като 35-годишният водач на смарта е навлязъл в насрещната лента без видима причина.

В ладата са пътували служители на Областно звено "Охрана" в Търговище. Те са отивали на служебно съвещание в Казанлък, съобщиха от Министерство на правосъдието. Загиналият 35-годишен мъж е от Търговище и е инспектор по конвоирането.

Колегата му, който е шофирал, е на 39 години и е от Добрич. Той е откаран във великотърновската болница с тежка черепно-мозъчна травма, фрактура на долните крайници, има опасност за живота му. Третият пътник в ладата е от Разград и също е във великотърновската болница.

Пострадал е и шофьорът на автомобила "Смарт", причинил катастрофата. Той е настанен в лечебно заведение със съмнения за травми на вътрешни органи.

Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова и заместникът й Илия Ангелов изпратиха съболезнователен адрес до семейството и близките на загиналия служител.

Движението в района на катастрофата бе спряно в продължение на часове. Полицейски екипи отклоняваха леките и товарните автомобили, движещи се в това направление през селата Кесарево и Джулюница.