В 15:36 часа на телефон 112 е получено съобщение за пътен инцидент в района на бул. "Русия" в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Камионът, марка ЗИЛ, паркиран в горната част на улицата свързваща бул. "Русия" и ул. "Никола Петков", поради неизяснени причини тръгнал на собствен ход в посока към булеварда. Вътре бил служител на фирмата, извършваща ремонтни дейности на улицата. При потеглянето на камиона шофьорът П. Т. от Каварна, който е на 37 години, успял да го настигне и да издърпа 43-годишния си колега М. Я. от с. Соколово.

Опитите на шофьора да овладее тежката машина обаче останали без резултат и той скочил в движение.
Поради големия наклон на пътя камионът пресякъл двете платна на булеварда, след което ударил велосипедиста с предна лява част и спрял в дърво.

16-годишният е настанен в интензивното отделение на МБАЛ-Добрич с тежка черепно-мозъчна травма, има опасност за живота му. По информация на "Добрич.инфо" пострадалото момче е Дженгиз Билял, хандбалист от "Добруджа".

В реанимацията е и шофьорът на камиона, който от падането е със счупени крайници и таз и множество натъртвания, но за него няма опасност. По-леко пострадал е работникът, който е настанен в отделението по неврохирургия.

По случая е образувано досъдебно производство, което тряба да изясни причините за инцидента.