Зрителският интерес е по-голям, отколкото бе към експозицията с платна на Густав Климт, организирана по-рано тази година по повод 150-ата годишнина от рождението на австрийския художник символист, основател на школата в изобразителното изкуство, известна като Виенски сецесион, предаде БТА.

През музея "Леополд" сега на ден минават по 1000 души, а в някои случаи дори и два пъти повече, съобщи говорителят на музея Клаус Покорни.

Изложбата "Голи мъже от 1800 г. до наши дни", която беше открита на 19 октомври и ще продължи до 28 януари, обхваща различни изразни средства - рисуване, скулптура, графика, фотография и нови медии. Темата за голото мъжко тяло в съвременното изкуство се допълва от творби от Ренесанса и Средновековието. Експозицията има за цел да покаже как се е развивало изобразяването на голото мъжко тяло в историята на изкуството. Тя обхваща около 300 експоната.

Малко преди откриването на изложбата плакатите за нея предизвикаха скандал във Виена. Известният виенски музей "Леополд" в крайна сметка реши да покрие с червена хартиена лента интимните части на трима футболисти върху 180 големи плаката, разлепени из австрийската столица.

Снимки