10-годишно момче е било хванато зад волана на автомобил в движение на път между две врачански села. В колата на предната седалка до него седял собственият му баща.

Около 14:00 часа в понеделник полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил между Хайредин и Ботево. Полицаите буквално се изумили, когато установили, че шофира дете.

Бащата, който работи в чужбина и си идва рядко в родното им село Бързина, не отрича, че е позволил на сина си да кара. Твърди обаче, че това е първият случай, в който момчето сяда зад волана, съобщи Нова телевизия.

"Направил съм нарушение, плащам си наказанието. Позволих му, защото е страшно много привързан към тези неща. Не ме беше страх, защото автомобилът беше на първа скорост, ръката ми беше на контактния ключ и на ръчната. По глух път, по участъка, по който на час минават сигурно по един автомобил и то искаше само да потегли с колата", разказа бащата Валери Панов.

Така обаче първите метри зад волана за момчето се оказали и първата му среща със закона.

"Беше стресиран от полицаите, уплаши се малко", каза още бащата, като увери, че повече това няма да се повтори.

Регистрацията на автомобила е прекратена, а бащата ще плати глоба.

Преди няколко месеца видео показа как 11-годишно момче кара кола на оживен паркинг на столичен хипермаркет. Тогава се оказа, че в неделя следобед детето отишло с баба си и дядо си да пазаруват. Когато си тръгвали, то се качило зад волана, запалило двигателя и тръгнало.

"Внукът ми идваше, а пък на мен много ми се беше схванал крака. А той кара от 3-4 години, колкото и да е интересно. Казах му да мръдне колата 2 метра, че сме близко до инвалидното паркиране, и той се качи", разказа тогава възрастният мъж, като обясни, че детето е подкарало колата, но само на 3 метра, и призна, че е направил грешка.

Тогава беше съобщено, че ще бъде глобен с от 100 до 300 лева.