Трафикантът, придружен от друг българин, пътувал с лек автомобил от Турция за България. По метода „анализ на риска” на митническия пункт колата им е селектирана за щателна проверка, при която не са открити нарушения. При последвалия личен преглед на пътниците обаче, в джобовете на единия митническите служители откриват два пакета хероин.

Други два пакета от наркотика са открити в мъжката му чантичка. Общото тегло на хероина е 2,060 кг, на стойност, по цени на съдопроизводството, над 257 000 лв.

За случая са информирани Окръжна прокуратура Хасково и органите на МВР, уточниха от митниците.
По-късно от пресцентъра на вътрешното министерство съобщиха, че двамата мъже, които са пътували в старозагорски "Нисан", са арестувани. Те са Д.Д., на 38 г., и С.Г., не 42 г., регистриран за кражби и хулиганство. Първият е задържан за 24 часа, а вторият - за 72.

На 2 февруари служителите на Митница Свиленград откриха фалшиви парфюми за над 1 млн. евро и хероин за над 1 млн. лева в контейнер с празни буркани. Ментетата и наркотикът били превозвани с жп превоз от Турция за Западна Европа. По документи контейнерът трябвало да съдържа 22 палета с празни буркани от фирма в Турция за фирма в Кралство Нидерландия.

В началото на януари пък 3,2 килограма хероин бяха открити от турски митничари в автомобил с българска регистрация, с който пътувало семейство българи. Те се опитали да изнесат нелегално дрогата от Турция в България.