На заседанието снощи съдийката е разпитала двама свидетели: на защитата - служителка на хотела, в който е бил Боевски с дъщеря си, както и федерален полицай - свидетел на обвинението, съобщи bTV.

Свидетелствал е и самият Боевски, който повторил тезата си за невинност. Шампионът по вдигане на тежести разказал подробно с какво се занимава и подчертал, че не може да има нищо общо между спорта и дрогата.
Защитата и обвинението предали писмени пледоарии на съда.

Според адвоката на Боевски, решението на съда се очаква след повече от месец. Това е над нормалния срок, защото съдебният състав е само от един съдия, вместо от двама, както обикновено.

"Трудно ми е да предвидя, съдът ще реши, но гледайки процедурата, съм скептик за оправдателна присъда", заяви пред БНТ адвокат Ивайло Дерменджиев. По думите му част от доказателствата не са били допуснати от съда – например записите от мобилния телефон на Боевски преди турнира и по време на самия турнир. "Или съдът ги смята за ирелевантни, или вече си е взел решението, или ги смята за незначителни”, обясни юристът. Записи от камерите на мола, в който са пазарувани куфарите, също са игнорирани от съда.

Добрата новина, според Дерменджиев обаче е, че са приети всички предварително подготвени доказателства в писмен вид, т.е. всичко, което е подготвено от защитата в София - документи, характеристики, референции, доказателство за неговия обществен статус - не са били оспорени от бразилската прокуратура, предаде БНТ.

След като съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест, щангистът ни чака развръзката в затвора в Итаи.

Щангистът Гълъбин Боевски бе задържан на летището в Сао Пауло през месец октомври 2011 г. с 9 килограма кокаин в багажа и оттогава е в затвор в Бразилия. Наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара, докато Боевски и дъщеря му Сара се готвеха да отлетят през Мадрид за България от летището в Сао Пауло. На 15 декември 2011 г. бе повдигнато обвинение на Боевски за наркотрафик.