Отстранени са всички аварии по мрежата за ниско напрежение и електрозахранването към абонатите е възстановено. Все още има сигнали за проблеми с тока на отделни абонати, по които се работи.

От днес бяха възстановени и прекъснатите учебни занятия в габровските училища.

Работата по щетите, нанесени от ураганната буря, разразила се над Габрово на 14 март, обаче продължава. Както вече бе съобщено, пораженията се оценяват на над 3 млн. лева.

Общинската администрация е поискала от дирекция "Бюро по труда" да осигури заетост на 30 безработни. Те ще работят по отстраняване на щетите от урагана до 30 април, предаде БТА. 

Петте комисии имат за задача да посетят 50 частни адреса, за които са подадени заявления за нанесени щети. Общият броя заявленията за възстановителна помощ, подадени до снощи в Приемната за граждани в общинска администрация са 85. Приемът на заявление продължава, съобщи местното издание "Габрово ДНЕС".

Вчера бе образувано досъдебно производство за смъртта на трагично загиналата при бурята габровка, информира вчера областният управител Мариян Костадинов. 34-годишната Боряна Бенева бе убита от откъснала се от строително скеле дървена талпа. 

Остава обаче бедственото положение в община Трявна, съобщи пред „Фокус” кметът Драгомир Николов.
„Шест населени места още са без електрозахранване. Групите още работят и има вероятност някъде да бъде пуснато. Електрозахранването на две големи фирми все още остава нерешен проблем, тъй като далекопроводът е на едната фирма, но и другата фирма се захранва от него”, уточни Николов.
Той добави, че около 500 души в момента са без работа поради липса на ток.

По негови думи има вероятност бедственото положение в общината да бъде отменено утре, след като бъде проведена среща с електроразпределителното дружество, след като бъдат отстранени повредите по далекопровода и бъде направено временно захранване.