В петък на обяд героинята на „Господари на ефира” – гвинейката Айсату Диало, бе събрана от социалните с дъщеря й Фатима, съгласно плана за реинтеграция на детето в биологичното му семейство. Момиченцето, обаче, избяга от майка си и бе издирвано от полиция, след което – поставено под полицейска закрила.

Късно вечерта, към 23 ч. в петък, детето отново е било върнато на майката и едва в понеделник се разбра, че не е отишло на училище.

Едва днес излиза информацията, че Фатима е отлетяла с майка си в неделя вечерта, с полет до Германия в 19,45 българско време. Българските социални служби получили електронно писмо от адвокат на г-жа Диало, че Фатима е в Берлин.

Сега въпросът е как нашите социални работници ще проследяват оттук изпълнява ли г-жа Диало плана по реинтеграция, и склонни ли са „Господари на ефира” да заснемат репортаж от Берлин, за да ни уверят, че Фатима се чувства добре с майка си, след като още на първата им среща, избяга от нея?!

Защо Фатима избяга от родната си майка? >>

Дължат ни отговор и социалните, които позволиха да бъде отведено от страната едно дете, което ясно им показа, че действията им са против волята му.

В крайна сметка сега от ДАЗД ни дължат отговор как ще проследяват съдбата на Фатима. Тя е родена в България, покойният й баща е българин.